Om oss

OM BJÖRKTORP

Kvalitet Harmoni Stil Avkoppling

I hjärtat av Sörmland ligger en vacker liten hästgård. Här finns en blomstrande verksamhet med avslappnat semesterboende, ridutbildning, trädgårdsliv och vacker naturmiljö.

 

Björktorp ligger cirka 8 kilometer sydväst om Nyköping, bara några stenkast från östkusten med den unika skärgården lätt tillgänglig. Vi har cykelavstånd till golfbanan och flera intressanta fågelskyddsområden, det finns natursköna promnadstråk på Sörmlandsleden nästan utanför dörren och vi har endast 15 minuters bilväg till Skavsta flygplats med resemål i hela Europa.

 

Här vistas du i gammal kulturbygd med rester från gamla glas- och järnbruk,traditionella lantbruk, kuperad terräng med öppna fält och djupa skogar med älg, kronhjort och dovhjort, rådjur, lo, tranor och havsörn.

 

Gården ägs av Helena Åhlund som till vardags arbetar som trädgårdsdesigner i det egna företaget Trädgårdsmakaren. Hon är även trädgårdsjournalist och fotograf. På gården driver hon också en hälsoträdgård som gör det möjligt för människor att rehabiliteras i en harmonisk miljö.

Björktorps Gård består idag av 5 hektar skog och betesmark som korsas av en liten slingrande å. Här finns en gäststuga för uthyrning, stall och bostad. Trädgården fungerar som visningsträdgård och ger inspiration till besökare som kan få hjälp att planera sin egen trädgård.

 

Stallet är nybyggt men i gammaldags stil med vitmålade väggar och antika gjutjärnsgaller. Stallet har fem boxar, sadelkammare & foderkammare, toa & dusch samt ett härligt fikarum. Det är öppet upp i nock vilket ger en fräsch miljö och stallet är byggt enligt Länsförsäkringars rekommendationer för Säker Hästgård.

Helena och hästen Alizette.

Vägbeskrivning

 

 

Från E4 svänger du av Nyköping västra (avfart 132) mot Oxelösund. Kör rakt igenom första rondellen och till höger i den andra rondellen mot Oxelösund (väg 53).

 

Efter 2,5 kilometer svänger du höger mot Nävekvarn. Kör 4,2 kilometer. Du kommer att passera golfbanan och sedan kommer du till Bränn-Ekeby där du svänger höger mot Enstaberga. Kör lite mer än 1 kilometer på denna väg, upp för en brant backe och passera tre andra avfarter.

 

Efter en skogsdunge ligger Björktorp på vänster sida. Du ser hagar och stallet en bit in på vägen och en oval skylt "Björktorp" vid infarten. Som stuggäst finns det en parkeringsficka på höger sida precis vid den första stugan, övriga gäster kan parkera på vänster sida efter ridbanan.

 

Välkommen!

BJÖRKTORPS GÅRD & STUGUTHYRNING

Bottenkarshyttan Björktorp, 611 95 Nyköping

Tel: Helena Åhlund 070-522 43 62

Mail: bjorktorpstradgard@gmail.com